ONS VERHAAL

         

              LUKE                                       RYAN                     

Wij, Luke en Ryan Hectors (17 en 19 jaar), twee broers uit Brabant, zijn de initiatiefnemers in het bedenken en ontwikkelen van het Signalband polsbandje. Wij hebben onderzocht op welke wijze wij weer wat beweging kunnen brengen in onze samenleving gedurende de huidige Covid-19 crisis. Van afstand naar inzicht.

We hadden natuurlijk wat vragen. Hoe kunnen andere zien tot welke ‘groep’ wij behoren? Hoe kunnen we ons bewegen in de samenleving zonder dat we worden aangesproken. Hoe kunnen we reageren op de mensen op straat zodat ze het gevoel krijgen dat we onze nieuwe verantwoording aan kunnen?

Het SignalBand concept was snel geboren.

De persoon die een SignalBand draagt, geeft aan tot welke ‘groep’ hij of zij behoort. Dit wil zeggen dat de verantwoordelijkheid wordt teruggegeven aan de maatschappij. Immers de enige die weet tot welke groep hij of zij behoort, is de persoon zelf. En voor degene die dit niet weet is er nog altijd het netwerk om deze persoon heen. Op deze wijze maken mensen verantwoordelijke keuzes.

De Signalband is verkrijgbaar in twee kleuren. Wit staat voor minder kwetsbaar of fit, en blauw staat voor kwetsbaar of een risico beroep.

Omdat we iets terug willen doen voor degene die veel last ondervinden, tijdens deze crisis, doneren we een aanzienlijk deel van elke aankoop aan het SignalFonds.

VAN AFSTAND NAAR INZICHT